Belevenisfestival 'Wat als je mij bent'

  • 24-05-2024 Vrijdag van 14:00 tot 19:00 uur
  • Markt 54a, 4701PH Roosendaal
  • Welzijn
Ben jij klaar voor een onvergetelijke ervaring?

Kom en ontdek hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen! Hoor wat een ander hoort. Zie wat een ander ziet. Voel wat een ander voelt. Durf jij je open te stellen voor de ervaringen van anderen, zodat je een ander beter kunt begrijpen? Verander je blik op de wereld en draag bij aan een samenleving waarin iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd.

Doe je mee?

Je kunt gratis meedoen aan leuke activiteiten en spellen. Meer dan 20 organisaties nodigen jou uit om deel te nemen aan deze ontdekkingsreis :

MEE West-Brabant
Bravis ziekenhuis
Buurtgezinnen in Roosendaal
Bibliotheek West-Brabant
NAH Club De Halve Smart
Oogcafé
SSNB - RSD
Gea Korpel-Beskers
Hooggevoelig en Balans
Dansschool Quick&slow
Interieur by Pris
Pauzepunt - Kunsteducatie & Coaching
GGZ WNB / Herstel XL
SDW
Odensehuis Roosendaal
Alzheimercafé / Samen Dementie Vriendelijk
AutismeExperience
Samen in beweging
Stichting Social Klus
Roosendaalvoorelkaar
Gezondheidsatelier Adapt
WijZijn Roosendaal
Adb RADAR
BelevenisTafel
COC West-Brabant

‘Over de Streep’

Aan dit prachtige experiment kun jij op het Belevenisfestival deelnemen! Bij Over de streep brengen we een groep willekeurige mensen bij elkaar. Daarbij stelt de presentator verschillende vragen en diegene die de vraag met ‘ja’ kunnen beantwoorden gaan aan de andere kant van de streep staan. Deelnemers zullen ervaren dat mensen veel meer overeenkomsten hebben dan we op het eerste gezicht denken. #challenge

‘Een hele belevenis’

(Ont)prikkel je zintuigen door op het Belevenisfestival deel te nemen aan meer dan 20 verschillende activiteiten! Door anders te kijken, te horen en te voelen kun je de wereld om je heen eens totaal anders ervaren.

Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met dementie of autisme? Welke uitdagingen kom je tegen als je laaggeletterd of anderstalig bent? Met welke gevoelens loopt een eenzaam of hoogsensitief persoon rond? Hoe reageert de omgeving op ouderen of mensen uit de lhbtiq+ community? Hoe is het om met een handicap te sporten?

Op een laagdrempelige manier laten organisaties jou dit allemaal beleven! Je kunt vrijblijvend deelnemen aan activiteiten met bijvoorbeeld een VR-bril, bijzondere Xperiences ervaren en in een totaal andere wereld stappen in speciaal ingerichte ruimtes. Iedereen is welkom!

Dit evenement wordt uitgevoerd in opdracht van Gemeente Roosendaal, Social Klus en Bibliotheek Roosendaal.

Organisator: Martine van Love for Live

Love for Live bedenkt en ontwikkelt unieke merkbelevingen met een passie voor live.

... Lees meer

Zet in agenda