Veel gestelde vragen 🤔

Alles wat je moet weten om gebruik te maken van het platform

Wat is Roosendaal voor jou?

Roosendaal voor Jou is hét sociale platform voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Het is dé plek waar je de activiteiten in jouw dorp, wijk of straat vindt. Op Roosendaal voor Jou kun je ook een persoonlijk profiel aanmaken, zodat je makkelijker in contact komt met anderen. Kom je er ook bij?

Waarom nu een nieuw platform?

Al onze inwoners moeten aansluiting kunnen vinden bij activiteiten in hun dorp, wijk of straat. Het is mooi om te zien dat er al best veel wordt georganiseerd. Maar waar staan al die activiteiten? Nou, op heel veel plekken: sociale media, websites, wijkkranten, noem maar op. En dat maakt het lastig. Want waar vind je dan een overzicht waar alle activiteiten in jouw dorp, wijk of straat overzichtelijk op een rij staan? Dit signaal krijgen we al een tijdje en daarom hebben is Roosendaal voor Jou opgericht. Op Roosendaal voor Jou vind je vanaf nu dus alle activiteiten in je dorp, wijk of straat. Iedereen kan zelf activiteiten aanmaken: inwoners, verenigingen en organisaties. Hoe gaat is dat! Neem snel een kijkje en ontdek wat er voor jou wordt georganiseerd.

Voor wie is Roosendaal voor jou?

Voor al onze inwoners, jong en oud! Op Roosendaal voor Jou kun je naar activiteiten in jouw dorp, wijk of straat zoeken. En je kunt zelf activiteiten plaatsen. Of je nu inwoner bent, vrijwilliger bij een vereniging of werkzaam bij een maatschappelijke organisatie.

Hoe maak ik een profiel aan?

Een profiel aanmaken is gratis en heel eenvoudig. Volg de stappen in deze korte handleiding en plaats meteen jouw eerste activiteit.

Wat voor activiteiten staan er op Roosendaal voor jou?

Op Roosendaal voor Jou vind je:

  • Het straatfeest bij jou in de buurt
  • Sport- en cultuuractiviteiten
  • Wijkspreekuren

En nog veel meer activiteiten waar je aan mee kunt doen! Neem snel een kijkje. Organiseer je binnenkort zelf een activiteit? Zet deze dan snel op Roosendaal voor Jou!

Is deelname aan activiteiten gratis?

In de meeste gevallen wel. Als je ergens toch voor moet betalen staat dat duidelijk bij de activiteit aangegeven.

Aan welke voorwaarden moet een activiteit voldoen?

Activiteiten op Roosendaal voor Jou moeten voor openbaar zijn. Dat wil zeggen: iedereen is welkom. Natuurlijk snappen we dat je niet naar het straatfeest van een ander dorp gaat 😉 maar voor de rest zeggen we: je bent overal welkom!

We hebben ook nog wat tips voor je:

  • Check of je een vergunning nodig hebt voor de activiteit: www.evenementenloketroosendaal.nl
  • Past jouw activiteit niet in het rijtje hierboven? Of twijfel je of je jouw activiteit op Roosendaal voor Jou kunt plaatsen? Vraag ons dan om advies. Vul het contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Als je een activiteit plaatst, waarvan blijkt dat die niet op ons platform thuis hoort, dan krijg je hier natuurlijk ook bericht van.
  • Heb je een activiteit geplaatst en ontbreekt er nog belangrijke informatie? Ook dan hoor je van ons.

Hoe maak ik een activiteit aan?

Een activiteit aanmaken is gratis en heel eenvoudig. Volg de stappen in deze korte handleiding. Als je een activiteit plaatst, waarvan blijkt dat die niet op ons platform thuis hoort, dan krijg je hier natuurlijk ook bericht van. Heb je een activiteit geplaatst en ontbreekt er nog informatie? Ook dan hoor je van ons. Staat er meer info op een andere website, en wil je daar naar doorverwijzen? Dat kan. Zet de link naar de juiste website erbij in het bericht.

Zijn hier kosten aan verbonden?

Nee, een activiteit plaatsen is gratis.

Hoe lang blijft mijn activiteit op de website staan?

Is een activiteit geweest? Dan wordt deze automatisch verwijderd. Heb je een terugkerende activiteit aangemaakt? Dan blijven de toekomstige data in de kalender staan. Zodra ze geweest zijn, verdwijnen ze automatisch.

Kan ik ook een terugkerende activiteit aanmaken?

Ja dat kan! Wanneer je jouw activiteit invoert krijg je de mogelijkheid om aan te geven of er meerdere data zijn.

Kan ik mijn activiteit tussentijds aanpassen?

Ja. Je kunt altijd tussentijds aanpassingen doen. De redactie van Social Klus kijkt wijzigingen altijd wel eerst goed na, voordat ze online komen.

Hoe kan ik vragen stellen over een activiteit?

Wil je in contact komen met de organisator van een activiteit? Zoek bij de activiteit op wie de organisator is en klik om hen te mailen.

Ik zie iets wat niet klopt, waar kan ik dit melden?

Zie je een foutje staan op Roosendaal voor Jou? Geen zorgen! Vul het contactformulier in en we gaan er mee aan de slag.

Moet ik mijn activiteit ook bij de gemeente melden?

Dat is mogelijk. Doe vooraf altijd een check bij het evenementenloket online. Kom je er niet aan uit of heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met het evenementenloket.

Heb ik een vergunning voor mijn activiteit nodig?

Dat is mogelijk. Doe vooraf altijd een check bij het evenementenloket online. Kom je er niet aan uit of heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met het evenementenloket.

Als ik advies nodig heb over mijn activiteit, wie kan ik dan benaderen?

Kijk bij het evenementenloket voor meer informatie. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met het evenementenloket.

Ik organiseer een groot evenement. Waar meld ik die aan?

Roosendaal voor Jou is bedoeld voor activiteiten in jouw straat, wijk of dorp. Denk aan een straatfeest, sport- en cultuuractiviteiten of het wijkspreekuur. Als je een groot evenement wilt organiseren, neem dan contact op met het evenementenloket. De medewerkers van het loket kunnen jou ook ondersteunen met bijvoorbeeld je vergunningsaanvraag.

Wat is het evenementenloket en wat is het verschil met Roosendaal voor jou?

Wanneer plaats je een activiteit op www.bezoek-roosendaal.nl of de UITagenda en wanneer plaats je op Roosendaal voor jou?

Roosendaal voor Jou is bedoeld voor activiteiten in jouw straat, wijk of dorp. Denk aan een straatfeest, sport- en cultuuractiviteiten of het wijkspreekuur. Op InRoosendaal en in de uitKalender staan activiteiten en evenementen die voor al het publiek toegankelijk is.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Zijn er gedragsregels?

Nog steeds vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons team